1. Anasayfa
  2. Oyunlar

Dead by Daylight nasıl bir oyun?

Dead by Daylight nasıl bir oyun?
0

Dead by Dayling oyuncular tarafından çok fazla seviyen ve oynanan oldukça popüler bir oyundur. Oyunun geliştirilme aşmaları Kanada merkezli olan Behavior Interactive stüdyosun da gerçekleştirilmiştir. Oyun tür olarak korku oyunu kategorisine girer ve toplam da ise 5 kişinin hayatta kalma çabası ile gerçekleşen olaylar örgüsünü ele alır. Oyunda belirlenen bölgeye 4 adet oyuncu bırakılır ve diğer 5. Kişi katil olarak belirlenir. Katil olmayan 4 kişinin amacı ise katile yakalanmadan görevleri tamamlamaya çalışmaktır. Görevlerin hepsini tamamladıktan sonra 4 oyuncu hemen bulundukları bölgeyi terk etmekle sorumludurlar. Oyunun geliştiricisi olan firma PlayStation 4 ve PlayStation Plus sahibi olan kullanıcıların oyunu PlayStation 5’e tamamen ücretsiz bir şekilde yükseltme yapabileceklerini ve ilerlemelerin tamamının sorunsuz yeni konsolo yüklenebileceği müjdesini de verdi. Aynı şekilde PlayStation dışında Dead by Daylight- Xbox One sürümü bulunan kullanıcılar da aynı şekilde yükseltmeleri ücretsiz şekilde konsola aktarabilecekler.

Oyun camiasında oldukça popüler olan korku oyunu yeni nesil olarak adlandırılan bütün konsollar da bir saniye de 60 kareyi 4K çözünürlük ile oyuncularla buluşturacak. Güncellenmiş grafikleri ile birlikte harita, karakter görüntüsü ve özellikleri, görsek bütün efektler gibi birçok farklı alanda gelişmeler ve iyileştirmeler de uygulanacak.

Dead by Daylight nasıl bir oyun
Dead by Daylight nasıl bir oyun?

Dead by Daylight’ın Yeni Nesil Konsollara Ne Zaman Gelecek?

Geliştirici merkezi Kana’da olan video oyununun ilk çıkış tarihi 2016 olarak bilinmektedir. İlk çıkışında PlayStation 4, Xbox One ve aynı zaman da bütün bilgisayar platformlarında oyuncuyla buluşmuştur. Gelişimini günümüze kadar devam ettiren oyun grafikleri ve kalitesi sayesinde günümüz de ki popülaritesini korumayı başarmıştır. Yeni nesil konsollarla buluşma tarihini heyecanla bekleyen oyunculara müjde ise Eylül ayında verilmişti. Eylül ayında alınan haber ile birlikte oyuncular net tarihi büyük bir heyecanla beklemeye başladı.

Oyuncuların sabırsızlıkla beklediği oyun olan Dead by Daylight’ın yeni nesil konsollara geleceği tarihi sonunda geliştiricisi olan firma tarafından açıklandı. Oyun özellikle PlayStation 5 için ilk günden itibaren Xbox Series X I S serilerinde yer alacağı tarih ise 10 Kasım olarak belirlendi.


İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir