1. Anasayfa
  2. Haberler

Bir Vatandaş ‘’Konuşacak Kimsem Yok’’ Diyerek 155’i 1 Senede Tam 45 Bin Defa Aradı

Bir Vatandaş ‘’Konuşacak Kimsem Yok’’ Diyerek 155’i 1 Senede Tam 45 Bin Defa Aradı
0

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde oturan 55 yaşındaki bir vatandaş, 1 senede 155 Polis İmdat Hattı’nı 45 bin 210 defa arama gerçekleştirdi.

Şeref Can isimli kişi mahkemeye çıkacak olması nedeniyle yaptığı olay için pişman olduğunu, 155 hattını konuşacak kimsesi olmaması sebebiyle aradığını belirtti. Fakat 155’i gereksiz yere aramanız halinde bazı yaptırımlar da uygulanıyor. Güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerinin acil zamanlarda iletişim sağlanabilmesi için oluşturulan telefon hattını lüzumsuz yere meşgul etmek kanunlarımız tarafından yasaklandı. Fakat bu vatandaşımız, yasakları çiğnedi.

Kamu faaliyetlerine engel olması nedeniyle 5 sene hapsi istenilen Şeref Can, ‘’Personel moral ile motivasyonunu lüzumsuz konuşmalar yüzünden meşgul ettiği’’ sebebiyle, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne aktarıldı. Ortaya çıkan raporda, 15.05.2017 ile 15.05.2018 tarihleri aralığındaki süreçte yapmış olduğu binlerce arama sonucunda vatandaşın 1 kez bile ihbar gerçekleştirmediği kesinleşti.

Polis merkezine getirilen vatandaş, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

‘’Bundan 2 sene önce eşimle ayrıldık. Devamlı olarak alkol kullanıyorum. Psikolojik problemlerim olması nedeniyle ve konuşacak hiç kimsemin olmamasından ötürü polis ihbar hattını aradım. Bu yaptığımdan dolayı pişmanım kesinlikle bir daha tekrarı olmayacak’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir