1. Anasayfa
  2. Kredi

Kredi Kartı Başvuru Sonucu Öğrenme Ve Takibi Nasıl Yapılır?

Kredi Kartı Başvuru Sonucu Öğrenme Ve Takibi Nasıl Yapılır?
0

Kredi kartları bankaların müşterileri için ödeme kolaylığı sağlaması açısında sunduğu bir ödeme aracıdır. Kredi kartlarının belli limitleri vardır ve bu limitler kişiye göre değişmektedir. Limitleri gibi faiz oranları da değişiklik gösteren kredi kartları, yapılan harcamaların zamanında geri ödenmesi aksatılmadığı sürece herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Her bankanın anlaşmalı şirketleri bulunmaktadır. Hangi bankanın kartını kullanıyorsanız o bankanın anlaşmalı şirketlerinden alışveriş yaparsanız daha indirimli avantajlar sağlamış olursunuz.

Kredi kartı kullanmak geri ödemelerin ertelenmemesi ve zamanında kapatılması durumunda çok avantajlı olsa da geri ödemelerin aksatılması durumunda üzerine gecikme faizi eklenerek borçlanılan miktar her geçen gün daha da artmaktadır. Ayrıca her geçen gün kredi kartı kullananların sayısı artmaktadır.

İlk kart talebinde bulunduğunuzda size geliriniz ile ödeme kapasiteniz göz önünde bulundurularak bir miktar belirlenmektedir. Önceleri az limitli kart sahibi olsanız da ödemelerinizdeki düzenlilik sizin puanınızı artıracaktır.

Kredi Kartımı Nasıl Takip Edebilirim?

Kredi kartı başvurunuzun onaylanması sonrasında, kartınız adresinize gönderilmektedir. Kimi zaman kartınızın elinize ulaşması gecikebilmektedir ve bu durum haklı olarak tedirginliğe sebep olmaktadır. Genellikle adresten kaynaklı gecikmeler olsa da kartınızı takip etmeniz mümkündür.

  • Müşteri Hizmetlerine Bağlanarak Kredi Kartı Takibi;

Kredi kartı müracaatınızdan sonra kartınızın elinize ulaşması gecikti ise müşteri temsilcisini telefonla arayarak, kredi kartının gecikme nedenini öğrenebilirsiniz. Telefon tuşlarının yönlendireceği şekilde tuşlama yaparak kartınızın durumunu takip ederek öğrenebilirsiniz.

  • Banka Şubelerinden Kredi Kartı Takibi;

Kart talebinde bulunduğunuz bankaya mesai saatleri dahilinde giderek kredi kartınızı sorgulayabilirsiniz. Banka çalışanı sizden nüfus cüzdanınızı isteyecektir. Böylece kartınız sorgulanacak ve size görevli tarafından gecikme nedenleri açıklanacaktır.

  • Mobil Bankacılık Aracılığı İle Kredi Kartı Takibi;

Mobil bankacılık sistemine girerek de kredi kartınızı sorgulayabilirsiniz. Bunun için;

  • İlk olarak kimlik numaranızı,
  • Sonra mobil bankacılık şifrenizi,
  • Daha sonra cep telefonunuza gelecek olan onay kodunu girmelisiniz.

Bu işlemler tamamlanınca karşınıza gelecek olan “Kredi kartı Başvurusu ve Takibi” alanını görerek kartınızı takip edebilirsiniz.

  • İnternet Bankacılığı İle Kredi Kartı Takibi;

Kredi kartınızı bilgisayarınız aracılığı ile internet bankacılığına bağlanarak da takip edebilirsiniz.

Bunun için de;

  • Önce Bankanın müşteri hizmetlerine giriş yapmalısınız.
  • Giriş için TC. Kimlik numarası gerekmektedir.
  • İnternet bankacılık şifresi olmalıdır.

Sol tarafta Kredi Kartı Takibi alanına girerek kredi kartınızın nerede olduğunu sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Ayrıca ATM’ler aracılığı ile de kartınızı sorgulayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir